Saturday, November 10, 2007

tepki

gürcistanda isler sarpasardi. muhalifler susturuldu, yaralilarin sayisi 300 ü gecti ve ülkede 15 günlügüne siki yönetim ilan edildi. acaba bir gün dünyanin bize cok da uzak olmayan bir kösesinde yasanan, insan haklarini hice sayan uygulamalar karsisinda demokratik cercevede gösteriler düzenleyebilecek miyiz diye dusundum. taksim meydaninda gürcistandaki siki yönetimi kinayan bir protesto yürüyüsünü gözlerimin önüne getirmeye calistim. ama ne mümkün, bizim gösteriden anladigimiz sey, siddetle iliskili, yakip yikmakla iliski bir sey. fransizlar hosumuza gitmeyen bir yasa cikardiginda fransiz mallarini sokaklarda yakmaya baslar, terörü lanetlemeye calisirken birlikte yasadigimiz kürt vatandaslarimizin evlerini, is yerlerini yagmalamaya calisiriz. bütün bunlar yetmez askerlik subelerinin önüne gidip 'silah isteriz' diye cigirtkanlik yapariz. toplum olarak gösteri yürüyüsünden, kitlesel eylemden ne anladigimiz konusunda uzun uzun düsünmeye ihtiyacimiz var.

3 Comments:

Blogger Emir Bey said...

öyle bir eylem olacak ki terör lanetlenecekse tüm hümanistler, insan hakları dernekleri de katılacak, bir ülkenin malları boykot edilecekse sadece 3 - 5 bıyıklı / sakallı çıkıp bayrak yakıp şov yapmayacak, bunların yanısıra tüm anti emperyalistler anti capitalistler de eylem yapacak, tabiki insanca, ve mümkünse 10ar 10ar ayrı gruplarla değil hep beraber kardeşçe,

tabi ne mümkün,

hoş hayali dahi güzel !

8:05 PM  
Blogger justine_therese said...

gürcistandaki olayları yakından takip eden bir komşum var. sebepse gürcü yardımcısının izin süresinin oradaki karışıklıktan dolayı uzadıkça uzaması. olayları bilmesine rağmen arayıp kadına "gel artık fazla uzadı bu tatil" çağrıları yapmakta. tatile bak... bencillik diz boyu... o yürüyebilir her an. bekliyorum.

1:09 PM  
Blogger Melmoth said...

emir bey, bizim tüm sikintimiz insan hakki ihlalleri karsisinda ortak bir tepki gosteremiyor olusumuzdur dedigin gibi. örnegin, kadin hakki ihlallerine karsi sadece kadinlar degil, toplumun tüm kesimleri birarada tepkilerini ortaya koymali. hepimizin hassas oldugu, öncelikli buldugu sorunlar olabilir ancak söz konusu olan sey insani bir durumsa, bir yasam hakki ihlaliyse, önceliklerimizi unutup insan haklari temelinde biraraya gelmeliyiz.

justine, sizin komsunun her seyden evvel sanirim insani degerler üzerinde uzun uzun düsünmeye ihtiyaci var. gerci sadece onun degil bugun üst düzey siyasilerin de yaptigi bazi aciklamalardan anliyoruz ki bazi seyler insan hayatindan da üstün tutuluyor.

10:34 PM  

Post a Comment

<< Home

cool hit counter