Friday, July 13, 2007

sis

yasamdan bir seyler beklemenin trajik bir tarafi var. en azindan yasami bizden bir seyler alip bize bir seyler veren bir yer haline getirmenin sonuclari trajik oluyor. oyleyse ne bekliyorsak dusleyebildigimiz seylerden bekleyelim, oyleyse tek ihtiyacimiz duslerimiz olsun.

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Beklemek edilgen bir eylem herşeyden önce. Bu bile trajik bir şey. Senin veya senden, beklenti, beklemek. Ağır ve trajik ama niyeyse kaçınılmaz. Düş ise etken olduğun bir süreç. Sınırsız, olanaklı, kontrolünün dışında ve özgür. Bunun için de beklentinin yükünü buraya taşımasak iyi olmaz mı? Sis gibi yalıtılmış ve yanlız bir şeyi de yaşamak zor bir yandan da. Sadece oluş olarak yaşansa düşlenenler, şimdiki zamanda. Aslında düş ya da gerçek her şey şimdiki zamanda yaşansa, öncesi ve sonrası olmasa herkes rahatlayacak.

10:57 AM  
Blogger Melmoth said...

en trajik sey insanlarin düslerini gerceklestirmek istemeleri. bense tam da bu yuzden düslerin sundugu özgürlügü kallesce buluyorum. cogu zaman hem gercekligi hem düsü reddediyorum, böylece benden geriye bir sey kalmiyor.

2:23 AM  
Anonymous Anonymous said...

hayaller yalıtılmış ve yalnız.ama gerçek öyle değil.kimi zaman maalesef kimi zaman da allahtan öyle değil.hayalin sunduğu özgürlük de bu yalıtılmışlık ve yalnızlıktan dolayı.ama özgürlük de zaten ancak böyle bir ortamda mümkün gibi.o yüzden de kendi içinde tutarlı bir durum.ama kalleşçe olan gerçekte böyle bir ortamın olmayışı.özgür olamadığında da zaten senden çok az şey kalıyor geriye.ama bir de zihnindeki görüntüler.bir şarkıda dendiği gibi gerçek içimdeki biten.asıl o zaman hiçbir şey kalmıyor geriye.

4:24 PM  

Post a Comment

<< Home

cool hit counter