Wednesday, February 27, 2008

bülent ersoy

bugun bülent ersoy'un ismini görmeye alisik olmadigimiz iki yerde, dtp grup toplantisinda ve taraf gazetesinin mansetinde gördük. ersoy'un pazar gecesi popstar programinda söyledikleri tasidi kendisini gündemin bas kosesine. cocuklar ölüyor, benim cocugum olsa askere gödermezdim diyordu ersoy. bu sözlerini, söz konusu türkler ve türklük oldugunda mangalda kül birakmayan, türkler olmasaydi tarih öksüz kalirdi diyebilecek kadar hamasetin icine batan, müzikolog mu, sosyolog mu yoksa tarihci mi oldugunu hala anlayamadigim orhan gencebay sus pus otururken söylüyordu. ebru gündes'in ezberden söyledigi sehitler ölmez vatan bölünmez sözlerini, klisedir bu sözler, cocuklar ölüyor savaslarda diye suratina carpiyordu.

bülent ersoy, savasa karsi cikmak ve vicdan sahibi olmak nasil konusmayi gerektiriyorsa öyle konustu pazar gecesi. insan yasamini baska her seyden üstün tutarak yüreklice konustu. ülkemizde yüreklice konusmak herkese vergi bir is degildir bilirsiniz. bilirsiniz ki, söz konusu vatan olunca ölmenin de öldürmenin de hakli gösterildigi bir ülkede yasariz biz. aramizdan biri cikar da "savasta cocuklar ölüyor, cocugum olsa askere göndermezdim" derse hemen sorusturma acar, halki askerlikten sogutuyor diye hapis cezasi talep ederiz hakkinda. böyle bir ülkeyiz savas cigirtkanligi yapanlari alkislar ve kahraman eder, baris isteyenleri susturur ve cezalandiririz.

pazar gecesi söylediklerinle, evlerinde acili yürekleriyle savasa giden cocuklarini bekleyen annelere selam gönderen bülent ersoy, bu yazi da benden sana selam olsun.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

cool hit counter