Sunday, May 17, 2009

Oya Baydar'a tesekkur

oya baydar, taraf'taki yazilarina son verdi. nedeni ahmet altan'in sözleri. ne diyor ahmet altan, bazi yazarlarimiz 'pavyondaki namuslu kadin' gibi diyor ve oya baydar'i da onlardan biri olarak gösteriyor. baydar, erkek iktidar dilinden ürktügünü söyleyerek gazeteden ayriliyor. nasil da hakli, nasil da alkislanmasi gereken bir tavir baydar'inki. ahmet altan'in ilk defa böyle bir dil kullandigini söylemek zor, buna ragmen bunca zaman bir tepkiyle karsilasmamis olmasini da anlamak daha zor.

baydar'in gazeteden ayrildiktan sonra söyledikleri, nasil bir demokratik olgunluga sahip oldugunu da ilan etmekte. "ahmet altan'in, hele de taraf gazetesinin medyada benim üzerimden yipratilmak istenmesi de beni üzüyor, rahatsiz ediyor. laf olsun, edebiyat olsun diye söylemiyorum, vicdanimin sesiyle söylüyorum. taraf'in mücadelesinin ve ahmet altan'in o mücadeledeki yerinin yanindayim, destekcisiyim." böyle diyor baydar. taraf gazetesi, baydar'in bu sözlerini hak ediyor mu? daha iki gün önce uydurma bir haberi mansetten duyurdular, radikal gazetesi de bunu aciga cikardi. beklersiniz ki taraf, bu durumdan mahcup olsun, okuyucularina da bu mahcubiyeti hissettirsin. onlar ne yapiyor, ilk sayfadan, her zaman kullandiklari asagilayici, kücümseyici dille radikal gazetesini 'üstün gazetecilik basarisi' nedeniyle kutluyorlar.

taraf gazetesi, her zaman alkislanmak isteyen bir gazete, her zaman alkislanmak istedigi icin tahammül sinirlari düsük, hatalarini kabul etmekte zorlaniyor, hatalarini gösterenlere öfkeleniyor. taraf'in yazarlari da cok farkli degil, kendilerinden olmayini düsman gibi görüyorlar, damgalamaya calisiyorlar, hepsinin ötesinde dillerinde siddet ve nefret eksik olmuyor.

oya baydar'in vedasi, basta ahmet altan olmak üzere, umarim butun gazeteyi düsündürmüstür.

3 Comments:

Anonymous reyhan hoca said...

Ey bilene bilene tükenen bıçak
Bir şeyler yap
Tükenmeden gökyüzünün kutlu maviliği...

6:09 PM  
Blogger Damlo said...

ben okuorum artık seni haberin olsun dedim bi de selam veriyim dedimm :)

5:11 PM  
Blogger Melmoth said...

reyhan hocam, uzun zaman sonra kendinizi turgut uyar'la hatirlatmaniz hos oldu. tesekkurler.

egreltiotu, tesekkurler.

11:03 PM  

Post a Comment

<< Home

cool hit counter