Saturday, January 17, 2009

hayalciler

ne zaman cahit sıtkı okusam, yaşama 'camlar arkasından' bakan bir tanıdıkla karşılaşırım. hayallerimden aşina olduğum biri vardır karşımda, haydi gel der 'kimsecikler duymadan bir kapı açıp' gidelim şu dünyadan. yadırgamam bu sözleri, bir hayalcinin hayalle geçen günlerinin, gecelerinin ardından gerçek yaşamla yüzyüze geldiğinde nasıl bir zorluk yaşadığını, bu zorluğun ne kadar dayanılmaz olduğunu düşünürüm.

'camlar arkasından' bakan 'yağmur bakışlı' insanlardır hayalciler diyemem. diyemem ya gerçek yaşamda ne denli hüzünlü durduklarını da söylemeden edemem. 'ister bir yaz, ister bir güz olsaydı, yeter ki riyasız bir yüz olsaydı' diyen cahit sıtkı için hüzünlü ve umutsuz desem bir büyük hayalciye haksızlık etmiş olur muyum.

'beyaz geceler'in sonunu hatırlar mısınız, hatırlarsanız bir hayalcinin hiç kimseye büsbütün kırgın ve kızgın olamayacağını, bir mutluluk anını bir yaşam boyu şükranla anacağını da hatırlarsınız. cahit sıtkı için hüzünlü dedim, umutsuz dedim, mutsuz bile diyebilirim ama en doğrusunu kendisi söylemiş, 'ben aşk adamıyım' demiş ve eklemiş :"sevmeye geldim insanları, gönlümle, kafamla, elimle sevmeye. hesapsız, karşılıksız. ayrılık gayrılık gözetmeden. gün gelip gidersem şayet, öyle severekten gideceğim ki, karanlık kıyılardan bile olsa, candan selamlarım, civarımdan geçecek gemileri, güneşli gemileri, şarkılı gemileri, içlerinde kendim varmışım gibi."

görüyorsunuz ya, hayalciler çoğu zaman küskündür, çoğu zaman çaresiz, çoğu zaman yalnız ama her zaman aşıktırlar.

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

I'm amazed, I must say. Rarely do I encounter a blog that's both equally educative and engaging,
and let me tell you, you've hit the nail on the head. The issue is an issue that not enough men and women are speaking intelligently about. I am very happy that I found this in my search for something concerning this.

Here is my site - easy ways to make money online

12:39 AM  

Post a Comment

<< Home

cool hit counter