Monday, May 04, 2009

iyi yürekli insanlar

herkesin malumu meshur bir kutu yarismasi var, katilanlara kisa süreli de olsa belli bir toplumsal itibar kazandiriyor. kimileri spiker oluyor, kimileri dünyanin en iyi kalpli adami. düsünüyorum da, icinde belli kiymetleri barindiran birinin 500 milyar dagitilan bir yarismada ne isi olabilir. benim icin mümtaz ve muteber bir sahsiyet elindekilerle yetinmeyi ve gecinmeyi bilen kanaatkar biridir. bu yarismaya katilanlar bence bu anlamda bastan kaybederler, onlar icin sahip olmak, her seye sahip olmak mühimdir ve acikcasi halis bir sahsiyetin yapacagi is degildir.

bir yarismaci, engelliler icin kurdugu bir internet sitesiyle bir anda keramet sahibi kabul edilen, toplum olarak iftihar ettigimiz genc bir adam. engelliler icin bir site kurmus, 500 milyar icin kutu aciyor, yakisikli, iyi yürekli, hatirsinas, vatanperver ve herkesin unuttugu bir nitelik olarak iyi bir reklamci. tuhaf zamanlar, her seyin büyük bir yalan icinde sürdürüldügü tuhaf zamanlardayiz.

1 Comments:

Blogger thelunatic said...

Once I, Chuang Tzu, dreamed I was a butterfly and was happy as a butterfly. I was conscious that I was quite pleased with myself, but I did not know that I was Tzu. Suddenly I awoke, and there was I, visibly Tzu. I do not know whether it was Tzu dreaming that he was a butterfly or the butterfly dreaming that he was Tzu. Between Tzu and the butterfly there must be some distinction.

11:50 PM  

Post a Comment

<< Home

cool hit counter